
1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk/yoghurt/kvarg
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
kanel
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175°C. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.
Tips: Jag hade i nystött kardemumma i min kaka.
T.o.m. den mest kräsna i familjen (fyraåringen) tyckte den var "fantastisk". Och 11-åringen tyckte den var "magisk" eftersom den smakade både sockerkaka och kanelbulle på samma gång. :)
Ingen 'finkaka', men snabb och god kaka till familjefikat eller picknicken.
/ S.
Kommentera