Receptet är från http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/snabb-picknickkaka/

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk/yoghurt/kvarg
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl 

Garnering
kanel
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175°C. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

Tips: Jag hade i nystött kardemumma i min kaka.

T.o.m. den mest kräsna i familjen (fyraåringen) tyckte den var "fantastisk". Och 11-åringen tyckte den var "magisk" eftersom den smakade både sockerkaka och kanelbulle på samma gång. :)

Ingen 'finkaka', men snabb och god kaka till familjefikat eller picknicken.  

/ S. 

kanelbullekaka, magisk kaka, snabb picknickkaka,

Kommentera

Publiceras ej