Mariannetryfflar (ca 50 st)
* 2 dl grädde
* 400 g choklad (av valfri sort)
* ca 150 gram krossade Mariannegodisar
* en nypa flingsalt
* ett par droppar pepparmyntsolja eller en skvätt Minttu
* Kakao/florsocker/Mariannekross till rullning
Koka upp grädde, tillsätt chokladen hackad i mindre bitar och ev. pepparmyntsolja/Minttu och rör tills chokladen smält. Tillsätt Mariannekross och rör ihop till en jämn smet. Ställ smeten i kylen i några timmar. Forma sen små kulor och rulla i kakao/Mariannekross.
FYI: Har du inte pepparmyntsolja/Minttu kan du utesluta det, tryfflarna blir goda ändå. :)
Chokladtryfflar,
Godis,
Julgodis,
Mariannetryfflar,
Minttryfflar,
Minttu,
Tryfflar,
julbak,
Kommentera