I torsdags hämtade jag syrran och hennes kids. Vi satt ute och drack kaffe när syrrans kompis, på vattna-blommorna-besök hos sina föräldrar, skickar meddelande om att det är inbrott i huset. Syrran och jag kastade oss i bilen och åkte ner för att finnas som stöd när hon gick in i huset. Polisen bad oss vänta utanför, men vi hade hunnit kika runt och konstatera att det var ordningsamma inbrottstjuvar. Verkar inte som om nåt var stulet och de hade brutit sig in ganska "snällt" och inte ställt till med allt för mycket oreda.
 
Polisen dök upp (Bild: min)
 
Ungarna badade inte på tordagen, kanske för att vi dröjde rätt länge innan allt polisiärt var avklarat, så jag lovade "morgonbad" på fredagen. Igår hörde jag syskonbarnen börja tjata på syrran redan i svinottan. Det blev ganska tidigt dopp (dock inte klockan 06:00) och sen fick de käka lunch i solen och torka.
 
Kidsens lunchpicknick i solen (Bild: min)
Jag njöt massor av solen igår och tillbringade så mycket tid jag kunde på filten i trädgården. Varje kopp kaffe under dagen tror jag att jag tog ute i trädgården. Vanligtvis är jag inte alls förtjust i att sitta i solen och är inte alls den som gillar ligga och 'pressa', men igår var det tokskönt! Kanske lider jag av D-vitaminbrist?
Här tillbringade jag mesta av min tid igår (Bild: min)
 
Syrran skulle iväg till Kåsjön och träffa en kompis och eftersom kusinerna skulle få dit och bada lät jag mig övertalas av kidsen att vi också skulle dit. Strax efter att syrran och kusinerna tagit bussen hoppade vi på våra cyklar och cyklade upp till sjön. Barnen badade en kort stund me'ns jag satt och mest frös i halvskugga och blåst (?!). Det var bra mycket kallare och blåsigare vid stranden än i min lilla trädgård. Ungarna tyckte det var kallt i vattnet så efter att vi värmt upp oss lite tog vi en glass och cyklade hem igen.
 
Kåsjön (Bild: min)
 
Jag hade lovat bort mina madrasser och extratäcken/-kuddar så till kvällen fick jag köra syrran och barnen till mormis. Vi avslutade dagen med att titta på OS-invigningen från London. Barnen orkade hålla sig uppe till 23:15. Undrar om de kommer komma ihåg den här OS-invigningen? Den första jag minns är Moskva 1980 och då var jag sex år.
 
Idag har det regnat och åskat mest hela dagen. Vi har vikt tvätt, tittat på OS, haft besök (morfis, A, moster M och S), fått sålt vårt babyskydd och efter att våra besökare lämnat oss har vi roat oss med att planera inför vårt Stockholmsbesök. Allt vi är intresserade av är nu överstruket med grönt på listan och så får vi se vad vi hinner med!
 
Nu hoppas (att jag vågar?!) jag *tar i trä* att vi slipper sjukdomar, olyckor, löss, springmask (fick sms igår att barnens kompisar - som de lekt med i två dagar - har fått springmask *urk) och annat otäckt... Och även om otäcka saker händer så ska vi väl kunna göra det till en trevlig resa ändå kanske?
 
/ S.
Kusinerna i plaskpoolen (Bild: min)
 
Säga vad man vill om sol och värme (varken jag eller maken är särskilt överförtjusta i hetta), men visst är det kul för barnen att äntligen få lite 'riktig' sommar?!
 
Igår kom svägerskan över med kusinerna och inte långt efter att de dök upp ville kidsen i 'poolen' sen fick vi knappt upp dem därifrån. Svärmor och svärfar kom också på besök, lagom till middagen, och alla moffade glatt i sig grillad fläskfilé och/eller kyckling med pasta, sallad och svärmors nybakta bröd.
 
Syrran ringde nyss och snart är det kusinbesök igen, jag misstänker att poolen kommer fyllas idag också? Maken och jag har "roat" oss med trädgårdsarbete (klippt gräs och häck) idag tills det blev olidligt varmt... blev lite sugen på ett dopp i baljan själv (Susanna i badet).
 
Alice är fortfarande febrig och grymt klängig (jätteroligt med stekhet unge i famnen i den här värmen), men man kan ju inte annat än gosa med skruttan när hon gnyr: "Mammaa..." och vill upp i famnen.
 
Nu ska jag packa in mig i (den stekheta) bilen och hämta syrran och hennes kids vid Delsjömotet.
 
/ S.
 
 
Savannen (Bild: min)
 
I går tog vi oss till Borås Djurpark och lyckades att få fantastiskt sommarväder under hela djurparksbesöket! *kors i taket* Kan det vara så att sommaren kom nu, till sist? Så som alla (andra) väntat!
 

Björnarna har fått fin ny inhägnad (Bild: min)
 
Ungarna fick springa av sig och vi fikade "pankisar" som väldens bästa mamma/moster stått och stekt kvällen innan och vi käkade välbehövlig glass och tittade på djuren och ooh:ade och aah:ade över alla små ungar som fötts under året.
(d)JärvJulia (Bild: min)
 
Elsa som varg (Bild: min)
 
När vi kom hem efter flera timmars svettigt djurparksbesök var det äntligen dags att inviga "poolen". Jag blåste upp den och sen fick ungarna plaska i. Värt att notera att vi fick vänta till 24:e juli innan vi (barnen!) kunde använda plaskpoolen för första gången?
 
Kidsen i plaskpoolen (Bild: min)
 
På kvällen kändes Alice varm och när vi tog tempen hade hon nästan 39°C! Svårt att veta om hon fått solsting eller om det är de nya tänderna som ger henne temphöjning... kanske är den en kombo? Imorse vid fyratiden gick febern upp igen och vid 11-tiden idag gick den upp igen. Hon slumrade lite i min famn, men hennes vanliga middagslur vid 12-tiden blev det inte mycket med, men NU har hon slocknat... i Julias säng... med "paddan".
 
 Alice sover med 'paddan' (Bild: min)
 
Nu hoppas vi att hon sover av sig lite feber, systrarna har stuckit iväg till grannbarnen och maken fortsätter riva i Elsas rum och jag tar väl itu med städningen.
 
/ S.
borås, borås djurpark, borås zoo,