Jag (efter att vi pratat om att pappan i familjen inte längre kan åka flyg nånstans): "Men ska vi ta en bilsemester i sommar då kanske?"
10-åringen: "BIIILsemester?! Ja, okej då... OM jag har internet!"
😒
Elsa,

Kakan blev så god! Måste spara receptet här på bloggen annars glömmer jag bort vilket recept jag använde. :)

Receptet är från Tidningen Hembakat

Rund kärleksmumskaka

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 g smör, smält
1 dl mjölk

Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
ca 3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Klart att det ska bakas kaka om det är alla hjärtans dag? Julia var på't med en gång och Alice hjälpte gärna till... Elsa också... fast först när det var dags att slicka ur smeten ur bunken. ;)

 
 
 
Julia, alice,