Helt slut idag. Och ledsen. 😢

Jag är så less på att inte klara av mer än en sak om dagen! I morse lämnade jag minstingen på skolan och tog en kort, inte allt för ansträngande, promenad... och sen är min dag förstörd. Jag har hemsk huvudvärk och kan bara sitta ner och göra ingenting. Jag måste välja mina aktiviteter. Ska jag klara av att åka och handla, då MÅSTE jag strunta i promenaden, ska jag städa... ja, då är det det enda jag klarar av den dagen. Tänk om folk fattade!

Ja, jag ser frisk och t o m stark ut och ja, jag kan orka en aktivitet eller två om dagen... men sen är jag slut! Gör jag för mycket kan jag vara utslagen mer än en dag.

Det här är så INTE jag! Förr gjorde jag allt. Det gör mig ledsen...

/ S.

ACM, Arnold Chiari Malformation, Chiari, Chiari malformation,
 

Idag är en dålig dag. 😩 Jag känner viss hopplöshet efter träffen med neurooftalmologen igår. "Du behöver progressiva glas" och i nästa mening "Gå och köp 30 kronors läsglasögon på Clas Ohlson"?!


Och som grädde på moset fick jag #migrän efter undersökningen (vilket jag visste redan innan... att anstränga ögonen och få lampor lysta i ögonen ger helt säkert migrän) så idag har jag vidrig huvudvärk. 🤕

Jag har dock fått tips från en 'fellow Chiarian' som är optiker att jag ska be optikern skicka en remiss till en ortoptist.

Det blir säkert bra... och allt löser sig... + allt annat positivt dravel... men exakt just nu med en sprängande huvudvärk så är det svårt att vara glättig och lättsam.

/ S.

ACM, Arnold Chiari Malformation, Chiari, Chiari malformation, neurooftalmolog,
 
Att ha chiari innebär att hosta är ett helvete man inte ens önskar sin värsta fiende... ☹ Varje gång jag hostar känns det som att huvudet ska explodera och det svartnar för ögonen av smärtan. Efter den första akuta smärtan bultar huvudet HÅRT en stund... och har jag tur hinner det precis gå över när nästa hostattack är över mig. 🤕


Jag gav upp att ligga i sängen. Jag tycker synd om maken som måste upp och jobba. Så nu sitter jag i soffan, dricker varm saft (jag har tömt de flaskor av barnens hostmedicin jag hittade i skåpen) och hoppas hostan ska släppa så jag kan sova en stund.

/ S.

ACM, Arnold Chiari Malformation, Chiari, Chiari malformation,