I torsdags började det med att Alice blev febrig. Hennes feber har varit riktigt envis för t.o.m. igår så tempade hon. Idag *tar i trä* är första dagen feberfri. Jag började må kymigt i fredags, men fick nog febern och hostan först i lördags (minnet är dåligt). Väldigt passande med tanke på att vi bjudit in till födelsedagsfika (för syrran som blir 30 idag! *trumpetfanfar* GRATTIS lillalillasyster! HUR kan du vara 30 år när inte jag är så gammal?!), men vi ringde runt till gästerna och förvarnade att Alice och jag är febriga och bara en droppade av så vi behövde inte ställa in tårtkaffet.
 
 
På lördag kväll blev jag riktigt dålig. Febern bara steg och framåt sov-dags var den uppe över 40°C, trots att jag hade tagit Ipren. Då hade även maken börjat huttra och tempade över 38°C.
 
Idag är vi feberfria alla tre, men huuuu så jag (vi) mår! Ont i hela kroppen, snorar, hostar, huvudvärk, yr och trött. Jag är fullkomligt orkeslös och blir matt bara av att resa mig ur soffan. *pust* Nu hoppas jag bara att Julia & Elsa, som så här långt verkar friska och pigga, slipper skräpet och att vi snart är tillbaka till normaltillstånd. *håller tummarna*
 
Hemska flunsa!
 
/ S.
feber, influensa, ipren, panodil,
Alice brukar inte vara särskilt intresserad (här hemma iaf) av att rita själv (hon vill hellre att vi ritar åt henne), men när mommo passade henne i förrgår så hade Alice ritat såhär fint.
 
 
Mest imponerande är ändå att hon ritat delarna i rätt ordning så att säga. Mommo var också lite förundrad och försökte få tvååringen att göra om bedriften, men då vägrade hon rita mer... i vanlig ordning.
 
Det samma gäller när hon sjunger. Hon sjunger t.ex. 'A-B-C-D'-sången (på engelska), 'Blinka lilla stjärna', 'Twinkle twinkle little star' m.fl. och när jag hör henne sjunga och tar fram kameran för att filma då låter hon mig (ibland) filma slutet av sången, men aldrig att hon skulle börja om igen när jag ber henne.
 
"Alice kan" säger hon nästan jämt och det stämmer ofta.
 
/ S.

*Återberättat av mormor som var barnvakt*
Mormor får erfara att barn inte accepterar slarviga uttryck.
Alice 2 år, hittar en hårspänne:
Alice: "Mommo, jag vill ha håjspänne"
Mommo: "Var vill du att jag sätter den? På pannan?" (mormor menade 'luggen' :))
Alice (tittar undrande på mormor): "Man kan inte ha håjspänne på pannan. Håjet, mommo. Häj! (klappar på sin lugg)"