Blodmåne

*gäsp* Lite trött idag, Inatt hade jag ställt klockan både vid tvåtiden (då månen tydligen skulle vara som störst - supermåne) och vid halvfemtiden (då månförmörkelsen skulle göra månen blodröd - blodmåne). När jag var uppe vid två tyckte jag inte månen var så spektakulär att det var värt att väcka nån, men när månen var orange vid halv fem väckte jag resten av familjen som också kom upp och tittade på blodmånen.

Jag tyckte det var en häftig upplevelse och kul att ha varit uppe och sett det. Det lär tydligen dröja til 2033 innan vi får se det igen?

/ S.  
blodmåne, måne, superblodmåne, supermåne,
Vi har lovat barnen ett Lisebergsbesök sen vi var där i maj. Nu blev det äntligen (om ni frågar barnen) dags! Julia och Elsa var dock inte så åkglada som de brukar, men Alice som vanligtvis ledsnar och vill hem efter en stund åkte desto mer och orkade till kvällen. Moster Anna kom och höll oss sällskap.
 
Idag var det Elsas tur att vinna snask och snacks 
 
Elsa vågade åka Mechanica
 
Hög av glädje efter TuttiFrutti-vinsten kastade sig Elsa i kön till Mechanica. :) Hon fick dock vänta läääänge för det var mycket folk och lång kö. Hennes åk fick avsluta en härlig Lisebergsdag. 

Imorgon får vi ut på tvättmaskinsjakt för vår maskin dog precis innan vi skulle iväg till Liseberg. Jag hade kört en maskin tvätt och tyckte den lät konstigt i centrifugeringen, men struntade i det för jag tänkte hänga tvätten först när vi kom hem. Men plötsligt stack det i min känsliga näsa... en lukt av metall och bränt gummi och olja. Tvättmaskinen var stendöd. :/ 

Ja, ja... imorgon måste vi ha ny maskin. Att vara utan ett par dagar är inget alternativ när man är fem i familjen. 

/ S. 
Elsa, liseberg, mechanica, tvättmaskin,
*i sängen, pappan löser korsord*
Mamman: "Vad står det där?"
Pappan: "Kor"
Mamman (lyfter huvudet från kudden): "Vad sa du?"
Pappan: "Men om du är både blind och döv är det ju rätt svårt att lösa korsord?"
Mamman: "Nu tänker jag tyst protestera mot att du är taskig mot mig med att lägga mig med ryggen till... och somna!"

Och det gjorde hon. 
mamman, pappan,