"Klämde hjärnan" nyss... Jag vet inte om jag beskrivit det här i bloggen innan, men det känns ungefär som att bita sig i tungan... fast det sker i nacken/bakhuvudet och samtidigt "smäller" det till i pannan och det blixtrar framför ögonen och gör ONT!
 
Att jag råkar klämma hjärnan sker när jag gör vissa rörelser, ofta när jag tittar upp... men det kan även hända när jag drar bak huvudet eller drar in hakan... Det låter ju helt knas när jag försöker beskriva, men det där med att "dra in hakan" är t.ex. en av de rörelser jag fick från sjukgymnasten när jag klagade på nackont för nåt år sen... 
 
Ont gör det, som sagt, och det känns en kort stund som om hjärnan ska explodera och/eller ögonen poppa ur huvudet... Sen går det värsta över rätt fort, men kvar blir huvudvärken och en känsla av att jag är helt mosig i huvudet.
 
Nåväl, nu klämde jag hjärnan och kom genast att tänka på neurooftamologen som sa till mig att min Chiari inte ger mig några symptom eller besvär. Nähä? Så det måste vara inbillningssjukan som biter mig i bakhuvudet? Den där neurooftamologen skulle jag gett en kick i arslet!
 
/ S.
ACM, chiari, chiari malformation, cm, cms, neurooftamolog,
*ungarna dundrar i från skolan*
Åttaåringen: "Wow! Vad fint du har städat mamma! Man får ju lust att ställa skorna fint när det är så fin ordning i hallen."
Jag: "Tack, det var trevligt att du märkte och kommenterade min städning. Men du... om ni alltid ställde skorna fint när ni kom in... tror du inte att det alltid skulle vara 'städat' och ordning i hallen då?"
Åttsåringen: "."
*hämtar treåringen på förskolan*

Treåringen: "Ja vill till eka."
Jag: "Vill du till Ica?"
Treåringen: "Ja."
Jag: "Vi behöver inget från Ica idag."
Treåringen: "Men ja vill till eka."
Jag: "Fast jag har inte plånboken med mig heller så vi får ta Ica en annan dag."
Treåringen: "Vi ska till eka."
Jag: "Nej, men jag har inga pengar med mig gumman."
Treåringen: "Men jag vill inte hem!!!! Ja vill till eka!"

Det slutade med att jag hämtade plånboken och så åkte vi till Ica. Vem som bestämmer i den här familjen? Ja, inte är det jag? 
 
*lite senare*
 
Pappan: "Jag hörde att ni var på Ica?"
Treåringen: "Nää... Vi va inte på eka."
Jag: "Men det var vi ju! Du fick åka kundvagn..."
Treåringen: "Men de va ju inte eka... De va ju affäjen!"

Så nu är frågan - vaff*n är "eka"/Ica för henne då?! Ja, ja... det blev ju bra ändå även om vi visst inte åkte dit hon ville.
 
*dagens efter*
 
Mysteriet löst... Vad tösa ville var inte till Ica, inte åka i en eka eller ens besöka IKEA... Hon ville FIKA!
 
*phew*