Alice med ögoninflammation (Bild: min)


Igår (idag också) var jag hemma och VAB:ade med Alice som har fått ögoninflammation. Jag misstänker att hennes förkylning gått från näsa till ögon när hon gnussat snorbaskilusker i ögonen. Hemskt kladdigt är det särskilt när hon sovit. Imorse var hon helt igenmurad och bara skrek rätt ut för att hon inte fick upp ögonen.

Kusin Katti (och lille Eskil) kom på besök och vi rensade i rabatten, jag fick (äntligen!) tagit bort rosen och planterat ut 'blomma för dagen' istället, vi drack kaffe, njöt av solen och när ungarna kom hem från skolan moffade vi i oss jordgubbar med glass och grädde.

Jag tycker att vi har en yttepytterabatt, men den tar sin lilla tid ändå... och trots att Katti rensade ur en hel massa så finns där mängder kvar.


Alice älskar vattenlek (Bild: min)

 

Alice orkade leka ute även om näsa och ögon rann och Elsa var inte sen att hänga på.
Elsa hjälper till att vattna (Bild: min)


Trots att jag satt i solen från morgon till sen eftermiddag lyckades jag undvika att bränna mig. *kors i taket* Idag är jag också hemma med tultan och ska försöka ta tag i trädgården. På baksidan behöver det också rensas ogräs och så ska jag plantera ut ett par stackars små icke-skötta stockrosor som jag kommer bli mycket förvånad om de tar sig. Jag kommer säkert även att kasta ett öga på dopet (Estelles) på TV under dagen och jag hoppas få tid till vårdcentralen så Alice får nåt medel till ögonen. Resten av veckan har maken lovat VAB:a.

Nu, frukost och kaffe i solen.

/ S.

Ibland är det bra att telefonsäljare spelar in samtalen. Idag tömde jag brevlådan och där låg ett tjockt bokpaket?! WTF?!! Öppnar och har visst fått nån j*vla kriminalroman (förövrigt en genre jag INTE läser) från Bonniers Bokklubb. Jag minns tydligt samtalet med säljaren där han tjatade och tjatade och tjatade... Jag försökte bli av med honom, men han var ensvisare än jag så till sist, efter att han bedyrat att jag INTE behöver komma ihåg att avbeställa nån månadsbok varje månad, sa jag: "Okej!".

Ringde ilsket upp till Bonniers Bokklubb och fick prata med nån som sa: "Då får jag lyssna på inspelningen." och efter en stund fnissade han till och sa: "Ja, det hörs ju tydlig att du säger att du inte vill ha gå med i nån klubb där det finns månadsbok för att du inte kommer komma ihåg att avbeställa dem... Och det hörs ju lika tydligt att säljaren säger att du inte ska behöva det heller." Säljaren sa till mig att det ENDA kravet var att jag skulle beställa tre böcker på ett år. Nu är jag iaf ute ur klubben och ska få en retursedel så jag kan skicka tillbaka Åsa Larssons "Till offer åt Molok".

Note to self: Nästa gång nån bokklubb ringer, släng på luren!

/ S.

Så var den långa helgen snart över, men sicken skön helg?!


Elsa & Julia 20120518 (Bild: min)


Vi lämnade de två stora i skogen utanför Gråbo i fredags morse och när vi kom hem och minstingen somnat passade mamman och pappan på att... STÄDA! Ungarnas rum tog vi tag i, städade och rensade och efter att vi även tagit rummen på entréplan så hade vi en stor svart sopsäck med skräp som åkte ut.Kusinerna på IKEA (Bild: min)


Igår kom lillalillasyrran med lillasyrrans barn och eftersom maken fick sällskap av lillalillasyrrans ex (exex?) så tog Anna och jag kidsen och åkte till IKEA. Syskonbarnen dumpade vi i "Småland" och gick och handlade gardiner. Igår fick jag till sist HELT nog (jag har fått nog flera ggr, men igår rann det till sist över helt) efter att ha vaknat klockan fyra på morgonen och inte kunde somna om för att solen stekte rätt in på mig. Jag krävde att maken skulle sätta upp hissgardinen som jag införskaffat för tre veckor sen och när vi öppnade den så var den för kort?! :O Nå, nu blev vi iaf med riktigt tjocka enna jä-lar till gardiner så vi fick sova ut imorse iaf. På eftermiddagen åkte jag och hämtade upp två mycket glada och nöjda scouttjejer och åkte hem till de väntande kusinerna.Alice på cykeln (Bild: min)


Idag hade jag precis fått minstingen att somna och hade tänkt trampa bort en timme på min crosstrainer när Anna kom. Så, crosstrainandet fick bytas ut mot det mer sällskapliga ogräsrensandet. Vi rensade ogräs och klippte gräs och fick faktiskt trädgården att se aningen mer trädgårdig ut. Jag hittade även en hel massa rabarber och måste erkänna att jag känner mig som ett fån... för jag har ingen aning om hur man gör me't (ja, jag vet att man kan göra paj och kräm... men NÄR ska den plcokas? HUR ska den se ut? Hur MYCKET av den kan man äta? Ska den skalas?). Julia hade kalas att gå på så jag och hon cyklade dit och sen när hon skulle hämtas cyklade Elsa med och Alice fick också följa med. Alice bara tokälskar att 'cykla'. Fick hon välja skulle vi vara ute HELA tiden. "Schyschaa!" (cykla) kräver hon oavsett väder och vind. Cykeln känns som ett otroligt bra köp (trots att treans växel trilskas ;))! *hjärta* min cykel.

Hoppas alla haft en skön kristi-flygare-helg!

Imorgon vankas VAB för Alice har ögoninflammation... vem som måste stanna hemma får vi nog slå tärning om?

Nu ska jag njuta av det sista av den här helgen med en kopp kaffe i solen.

/ S.